14 de setembre 2006

Vies verdes: informació al dia



Al més de febrer d'enguany, l'agenda 21 SER va publicar dues notícies sobre les vies verdes. Aleshores no disposàvem del material que us adjuntem a continuació:

Per una banda, L'adhesió al manifest de Sant Celoni en el ple de l'ajuntament, i d'altra banda el document Manifest de Sant Celoni, que promou una nova concepció del territori en corredors o vies verdes. Cal no confondre aquesta visió del territori de Catalunya, amb les vies verdes enteses com a recuperació d'antics carrilets com és el cas d'iniciatives Camí Verd, que també són iniciatives igual d'importants per a la recuperació d'espais naturals pels ciutadans.

Tots dos estan pensats igualment per fer d'ells les dues vessants, la conservacionista del paisatge i alhora que les persones puguin gaudir d'aquest espais naturals.

Us volem recordar que aquestes activitats es relacionen amb el punt de l'auditoria mediambiental:

Acció 3.1.6: El territori com a patrimoni
Descripció
Aquesta acció cerca una major conscienciació i valoració en la concepció del territori com a patrimoni del municipi i element fonamental de la qualitat de vida de la població. Es proposen les següents actuacions, en coordinació amb les activitats existents i amb les entitats que operen en aquest àmbit:

- Promoció d’activitats d’educació ambiental en aquest àmbit adreçades a les escoles del municipi,
- Difusió d’informació relativa a l’impacte de l’activitat humana al territori (espais naturals, agrícoles, patrimoni cultural, usos del territori, etc.).
-Promoció d’activitats participatives de la població en el manteniment i millora del patrimoni del municipi.
Objectius
Promoure la valorització i el respecte pel territori entre la població

Referències anteriors al bloc:

Vies verdes

Més sobre les vies verdes: Catalunya propietat de...

Agenda 21 SER: Persones, informació i participació

Etiquetes de comentaris: