20 d’agost 2006

El comportament dels ciutadans INCÍVICS es veu MÉS

L'agenda 21 SER va publicar fa uns dies una queixa d'una ciutadana en relació a la recollida selectiva que es porta a terme en el nostre municipi des d'el més de març d'aquest any.
L'article, L'agenda 21 és cosa de tots, defensava la teoria que la gestió dels residus, és una qüestió econòmica, però també de VALORS. El valor afegit de defensar un planeta, que pateix una lenta agonia en el malbaratament de recursos que entre tots estem consumint, sense tenir present que els nostres fills es quedaran aquí,a la terra, després de nosaltres.
Ja que totes les opinions són vàlides, volem aportar un article d'opinió que el 9 nou, va publicar el 18 d'agost, Inspeccions a les escombraries, i que possa de manifest un altre vegada, que els CIUTADANS, també tenen una part de responsabilitat de la que no es poden desentendre.
Les persones no NEIXEN CÍVIQUES, t'ensenyen a ser-ho. On?. En el primer cercle d'influència, la família.
Avui, els valors que van rebre molts de nosaltres de petits (el respecte a la gent gran quan cedeixes el teu seient a un avi en un autobús, o quan ensenyes als teus fills que pintar grafitis en les parets és una agressió contra una propietat pública o privada, quan simplement llencem un paper a la paperera, quan donem les gràcies a la caixera de supermercat que ens ha ajudat a possar les compres a les nostres bosses) sembla que ja no hi són es que estan en decadència?. Hi ha pares que fins i tot han abdicat aquesta responsabilitat sobre el col.lectiu de mestres, que prou feines tenen a dominar uns nens que no toleren un "NO" per resposta.
Responsabilitat, cadascú que asumeixi la SEVA.
Reciclar és un acte solidiari, INVERTIR EN L'INTERÉS GENERAL, per aconseguir un benestar individual.
Vivim en una societat neoliberalista, en una dictadura econòmica, on els diners i el consum són els valors que estem donant als nostres fills.
Reflexionem sobre això.
Cal puntualitzar, que a Santa Eulàlia de Ronçana, la majoria de veins han entés el missatge de la gestió dels residus, però no podem tancar els ulls, encara hi ha ciutadans INCÍVICS QUE ES DEIXEN VEURE DES DE L'ANONIMAT DE LES ESCOMBRARIES ABANDONADES EN QUALSEVOL LLOC.

Agenda 21 SER: Persones, informació i participació.

Etiquetes de comentaris: