04 d’agost 2006

Inaugurada la passera del riu Tenes: cumplint el PALS...



El Fèlix de Blas i el Joan Carles Lafuente membres de l'a21SER, ens ha fet arribar una crònica sobre la inauguració de la passera sobre el riu Tenes, en el barri de la Campinya.

Aquí teniu la seva crònica:

"Divendres 28 de juliol al matí s’ha inagurat la passera del riu tenes a la Campinya. Aquesta infrastructura que va ser destruida per la riuada del febrer de 2004, ha estat reposada després de més de dos anys i mig de reunions amb el Consorci del Riu Besós, l' Agència Catalana de l’Aigua (l'ACA), El Consistori, l’Associació de veïns i l’empresa constructora Can Farell. Es recupera així un camí bosc-fluvial que garanteix la comunicació entre els barris del riu i el centre del poble, així no caldrà construir el Quart Cinturó.
Tot i que a l’acte estaven convidats el President George Bush, El Nº 2 del PP Ángel Acebes i l’Expresident Jordi Pujol, no han pogut assistir per poroblemes d’agenda. No obstant s’han encarregat d’inagurar la passera els veïns Arnau i Bernat Lafuente i Pau de Blas.
Felicitem a tothom perquè aquesta obra civil ha estat restaurada.

Gràcies a tots"

Com ja sabeu el Pla d'acció local per a la Sostenibilitat de Santa Eulàlia de Ronçana defensa en la seva línia 1 Entorn natural:

Acció 1.1.2: Restauració i recuperació de la llera i els marges del riu.

Es tracta d’un programa integral de millora de l’estat de conservació dels espais del riu Tenes, així com dels seus torrents, que contempla un ampli ventall de mesures en diferents àmbits d’actuació:
- Neteja, control i seguiment dels abocaments incontrolats de residus al llarg de tota la subconca al terme municipal.
-Neteja selectiva de la vegetació existent, per afavorir la implantació de les espècies de ribera pròpies.
-Control i seguiment de l’aplicació de la disciplina urbanística a fi d’evitar l’ocupació dels marges i de la llera del riu, en particular a les zones residencials i al Polígon Industrial de Can Magre.
-Regulació del seu ús públic.
-Estudi i redacció dels projectes de restauració oportuns.
-Campanya de comunicació ambiental per a millorar la sensibilització de la població envers els valors naturals del riu, on, a més s’explicitin les accions inadequades per part de la ciutadania i els projectes de millora en curs.


Objectius

Millorar l’estat ambiental de la conca del Tenes al municipi.
Vetllar pel manteniment de l’espai fluvial
Promoure la sensibilització de la població vers l’espai fluvial com a un valor patrimonial del municipi


Agenda 21 SER: Persones, Informació i Participació.

Etiquetes de comentaris: