31 de juliol 2006

Festa major sostenible!

L'agenda 21 SER vol felicitar a les regidories de Serveis i Medi Ambient. Durant la festa Major, ha continuat la PEDAGOGIA DEL RECICLATGE vers el ciutadà ambdues regidories han fet ús dels seus recursos, perquè el ciutadà recicli en els "espais públics", igual que ho fa a la seva llar.

També volem donar les gràcies als JUTGES de la FESTA DELS COLORS, que en algunes proves on oferien begudes a nens o adults, disposaven de cabaços de plàstic especials per recollir les deixalles orgàniques.

En els actes públics on calia contenidors per les deixalles,(la Milla, la Sardinada, el Sopar dels colors etc...), els ciutadans han disposat de contenidors per la matèria orgànica i inorgànica i així han aplicat els mateixos criteris de reciclatge a dintre i a fora de casa. L'agenda 21 SER defensa com a principi bàsic de sostenibilitat, que les deixalles orgàniques i inorgàniques entrin en la cadena de la REUTILITZACIÓ, i la festa major era una oportunitat única per conjugar civisme i participació

Volem donar les gràcies també al CARMELO JUSTÍCIA, que amb la seva insistència en el tema del reciclatge, va proposar a la regidoria de serveis, en nom de l'agenda 21 SER, que la vaixella dels actes públics fos compostable i els gots de plàstic reutilitzables.

En el sopar dels colors, els gots van ser de plàstic i reutilitzables, com els que es van fer servir a la festa dels residus, la festa de Sant Jordi de l'AMPA CEIP Ronçana i la Calçotada. El plat compostable, es podia possar en el contenidor de matèria orgànica juntament amb les deixalles.

Encara hi ha coses que caldria perfilar i avaluar per propers actes al muncipi, des de la perspectiva de l'agenda 21 SER, cal millorar i canviar coses. No obstant creiem que la voluntat de fer una festa MAJOR SOSTENIBLE després de la implementació del pla de residus, és el més important. L'agenda 21 SER continuarà treballant el tema de la vaixella al setembre.

L'agenda 21 SER considera que reciclar, és una acte cívic, és un valor més que cal aportar a la nostra societat si volem avançar en la cultura de la sostenibilitat.

Agenda 21 SER: Persones, informació i participació

Etiquetes de comentaris: