09 de juliol 2006

Informe dels parcs: Agenda 21 SER ens han fet cas?


L'any 2004, el regidor de Medi ambient, Lluís Velasco, va demanar als ciutadans que formavem part de l'agenda 21 SER, (concretament a la Carme Martin), si podiem fer un document on s'expliqués l'estat dels parcs del municipi. El regidor volia tenir una visió dels "ciutadans" més real que la valoració que poguessin fer els tècnics de l'Ajuntament. Es va crear un subgrup, a la línia 2 de treball entorn urbà i van sortir voluntaris per elaborar el document: Toni S. Perelló, Carme Martin, Carmelo Justicia i Joan Carles Lafuente.
L'objectiu de l'informe, no era aportar solucions, sinó simplement saber quina era la situació real.
Per elaborar l'informe, l'a21SER, va fer un document de treball de camp que consisitia en una petita enquesta que calia passar als diferents parcs del nostre municipi per veure el seu estat. El resultat va ser L'informe de situació dels parcs (cal tenir paciència en la descàrrega són més de 50 pàgines) i un segon informe sobre El parc 11 de setembre.
Per elaborar els informes es va localitzar un document, que reflectia la problemàtica dels parcs i la manca de normativa en forma de decret d'algunes comunitats autònomes inclosa la catalana. Aquest document, es fa servir com a referent per eleborar els nostres informes.
Els dos documents es van presentar a l'Ajuntament amb una instància, què és la imatge que acompanya a la notícia.
Els documents que hem adjuntat són els orginals.
És veritat que s'ha millorat en la qualitat de l'entorn a nivell general, s'han possat taules de picnic en el parc de Sant simple, i s'ha fet una neteja dels diferents parcs. En el parc 11 de setembre s'han canviat els gronxadors i s'han plantat arbres en la zona que dona a la carretera. També està projectat fer el parc del centre cívic La Fàbrica, que sembla ser que respectarà la torrentera i plantaran arbres autòctons, que suporten les temperatures altes i la manca d'aigua.

No obstant, l'a21SER ha de continuar fent un seguiment de la neteja i la preservació d'aquests espais.

Agenda 21 SER, Persones, informació i Participació