22 de setembre 2006

Setmana de la mobilitat sostenible a Santa Eulàlia de Ronçana: del 25 de setembre a l'1 d'octubre


Durant els dies 25 a l'1 d'octubre, hi ha previstes diferents activitats per fomentar la mobilitat sostenible.
Durant la setmana de 25 al 29 el bus municipal serà gratuït per tothom.
El diumenge 1 d'octubre, hi previstes tres activitats:

-Passejada a les 10 del matí. La sortida es farà des la plaça de l'Ajuntament fins a la fàbrica.

-A l'arribada a la Fàbrica, es farà una xocolatada per tots els participants de la passejada.

-Finalment un bus articulat circularà per diferents carrers de Santa Eulàlia de Ronçana i acabarà el recorregut a la plaça de l'Ajuntament.

Si voleu ampliar més informació sobre el tema consulteu la notícia al bloc:

Santa Eulàlia de Ronçana: per una mobilitat sostenible i segura

Agenda 21 SER: Persones, Informació i Partipació

Etiquetes de comentaris:

21 de setembre 2006

Felicitacions de la Diputació a l'A21SER



La Diputació ha enviat una carta de felicitació a l'agenda 21 SER. Els reconeixements externs ens indiquen que la nostra organització està fent de la participació un valor afegit per al nostre municipi i que el camí que hem triat per desenvolupar la nostra tasca és el correcte. Model o no d'agenda 21, aquesta és la NOSTRA, la que ens agrada fer i la que FEM, sense excloure a ningú i amb un objectiu comú: L'estimació pel nostre poble.

Volen que aquesta felicitació sigui també per tots els ciutadans que com nosaltres, porten al seu poble DINS DEL COR.

CARTA DE LA DIPUTACIÓ

Agenda 21 SER: Persones, informació i participació

Etiquetes de comentaris:

16 de setembre 2006

La UNIVERSITAT ens dona la raó: el seny dels membres de l'a21SER



Una notícia del dia 15 de setembre al Perìodico digital, ens dona la raó. Aquest tipus d'estudi, avala del tot la proposta que l'agenda 21 SER va fer en el procés de participació al POUM de Santa Eulàlia. El grup de treball de l'Entorn urbà, va elaborar un document que demanava la contenció del teixit urbà i que si aquest s'havia de fer, s'optés per un creixement concentrat.

Doncs bé un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona ens dona la raó. El bon seny del ciutadans de Santa Eulàlia de Ronçana es veu simplement recompensat. Us adjuntem la notícia i el document elaborat per l'agenda 21.

Notícia

Document del grup de treball

El document del que es parala a l'article és aquest:

Marc Sogues Marco. La urbanització dispersa al Vallès Oriental (1985-2004) : costos ambientals del creixement urbà residencial : memòria del projecte de final de carrera de Ciències Ambientals. 2006. 170 p.: 30 cm.

Aquest Projecte de fi de carrera s'ha de consultar presencialment a la Universitat Autònoma de Barcelona, a la Facultat de Ciències. Com és una Tesi, no es pot reproduir i és per això que l'agenda 21 SER, no pot tenir una còpia del document.

Agenda 21 SER: Persones, informació i participació

Etiquetes de comentaris:

L'avellana ecològica: una iniciativa curosa amb el medi ambient



L'agenda 21 SER, va iniciar decidir incloure en el bloc aquells negocis relacionats amb la sostenibilitat. Can Burgués ha iniciat una aventura, la producció de l'avellana ecològica. Per produir aquest tipus de fruit, no es poden aplicar sobre els avellaners cap tipus de pesticides, fungicides etc... i a més s'ha de tenir una especial cura de la terra evitant l'ús d'adobs químics. La pàgina web de Can Burgués, explicarà properament, com es fan les avellanes ecològiques.

Si voleu consultar la seva pàgina web :

CAN BURGUES

Agenda 21 SER: Persones, informació i participació

Etiquetes de comentaris: ,

14 de setembre 2006

Canvi climàtic a les teves mans!



El canvi climàtic està a les teves mans i tots podem col.laborar canviant alguns hàbits en la nostra vida quotidiana. La Comissió Europea ha engegat un programa per divulgar entre els escolars les causes i els efectes del canvi climàtic a la Terra. Hi ha tot un seguit de propostes com poden ser jocs, consells etc...

L'agenda 21 SER ha racomanat a l'AMPA CEIP RONÇANA que faci difusió mitjançant el seu bloc.

CANVI CLIMÀTIC

Agenda 21 SER: Persones, informació i participació

Etiquetes de comentaris:

Vies verdes: informació al dia



Al més de febrer d'enguany, l'agenda 21 SER va publicar dues notícies sobre les vies verdes. Aleshores no disposàvem del material que us adjuntem a continuació:

Per una banda, L'adhesió al manifest de Sant Celoni en el ple de l'ajuntament, i d'altra banda el document Manifest de Sant Celoni, que promou una nova concepció del territori en corredors o vies verdes. Cal no confondre aquesta visió del territori de Catalunya, amb les vies verdes enteses com a recuperació d'antics carrilets com és el cas d'iniciatives Camí Verd, que també són iniciatives igual d'importants per a la recuperació d'espais naturals pels ciutadans.

Tots dos estan pensats igualment per fer d'ells les dues vessants, la conservacionista del paisatge i alhora que les persones puguin gaudir d'aquest espais naturals.

Us volem recordar que aquestes activitats es relacionen amb el punt de l'auditoria mediambiental:

Acció 3.1.6: El territori com a patrimoni
Descripció
Aquesta acció cerca una major conscienciació i valoració en la concepció del territori com a patrimoni del municipi i element fonamental de la qualitat de vida de la població. Es proposen les següents actuacions, en coordinació amb les activitats existents i amb les entitats que operen en aquest àmbit:

- Promoció d’activitats d’educació ambiental en aquest àmbit adreçades a les escoles del municipi,
- Difusió d’informació relativa a l’impacte de l’activitat humana al territori (espais naturals, agrícoles, patrimoni cultural, usos del territori, etc.).
-Promoció d’activitats participatives de la població en el manteniment i millora del patrimoni del municipi.
Objectius
Promoure la valorització i el respecte pel territori entre la població

Referències anteriors al bloc:

Vies verdes

Més sobre les vies verdes: Catalunya propietat de...

Agenda 21 SER: Persones, informació i participació

Etiquetes de comentaris:

12 de setembre 2006

L'agenda Escolar Europea: Promoure la sosteniblitat entre els joves santaeulaliencs



Des de fa un parell d'anys i complint amb una de les accions de l'auditoria mediambiental (PALS), l'IES la Vall del Tenes, rep de la Diputació de Barcelona L''agenda escolar europea del Medi ambient.
L'Ajuntament a petició de la Regidoria de Medi ambient, va demanar entra en la distribució d'aquesta agenda escolar, per promoure els valors de sostenibilitat entre els joves.
Aquí teniu l'acció a la que es vincula aquesta activitat:
"acció 3.1.4: La sostenibilitat i l’agenda 21 local.
Descripció
Aquesta actuació vol apropar l’Agenda 21 Local i la sostenibilitat a tots els àmbits, en coordinació amb les activitats existents i amb les entitats que operen en aquest àmbit. La promoció d’un canvi en el model de comportament social entorn de la sostenibilitat de Santa Eulàlia de Ronçana es concreta en:

-La difusió de la sostenibilitat com objectiu per incidir sobre la problemàtica ambiental, econòmica i social
-Promoció dels projectes: “Escoles Verdes” o Agenda 21 Escolar per a les escoles. -Ambientalitzar les associacions, és a dir, cercar la implicació directa i efectiva en la realització d’accions com: mesures d’estalvi d’aigua, consum responsable, etc.
-Participar en xarxes de treball per un desenvolupament sostenible
Objectiu:
Difondre la cultura de sostenibilitat i de l’Agenda 21 entre la població


Agenda21 SER: Persones, informació i participació

Santa Eulàlia en les jornades sobre el món del vi i el cava al baix vallès


El proper més d'octubre, entre els dies 20 i 29 d'octubre tindrà lloc al Centre d'Estudis Molletans, les 9s jornades de tardor: "El món del vi i el cava al baix vallès". Santa Eulàlia de Ronçana estarà representada aquestes jornades per les Vinyes del Bruguer de l'Enric Blajé. La ponència conjunta amb el títol Present i futur de la vinya al Baix Vallès, dues visions empresarials: Parxet (DO Alella) i Vinyes del Bruguer (Santa Eulàlia de Ronçana), anirà a càrrec de Francesc Rius i Pacual, enginyer agrònom i director tècnic de Viticultura de Caves Parxet SA i Enric Blajé i Ribas, de Vinyes del Bruguer, Enblave SL.

Aquí teniu el programa de les jornades

Agenda 21 SER: Persones, informació i participació

Etiquetes de comentaris: , ,

07 de setembre 2006

Santa Eulàlia de Ronçana: Una proposta per a la mobilitat sostenible i segura


Aquest any La setmana de la mobilitat sostenible i segura es farà del 22 al 29 de setembre. Entre d'altres activitats la Diputació de Barcelona ha publicat un catàleg de propostes per a una mobilitat sostenible i segura . El Catàleg d'actuacions i bones pràctiques del 2006, recull una proposta de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana . Tant el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya com l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona preparen activitats relaciones amb els problemes actuals que tenen els municipis, per l'ús excessiu del cotxe.
Si voleu ampliar informació en una Organització no governamental que treballa el tema de la mobilitat sostenible, podeu consultar la pàgina de l'Associació per a la promoció del Transport públic, així tindreu dues visions la de l'administració i la del ciutadà.

PROPOSTA DE SANTA EULÀLIA DE RONÇANA

Agenda 21 SER: Persones, informació i participació.

05 de setembre 2006

Adéu al CEPA


El CEPA, la Marga, l'Emma en Joan i altres col.laboradors han finalitzat la seva tasca de formació al ciutadà. Durant uns mesos, aquest col.lectiu de professionals, ha ensenyat al veins de Santa Eulàlia la tècnica del reciclatge, la separació de la matèria orgànica i inorgànica. Van ser ells els que ens van mostrar els secrets per a fer compost amb la matèria orgànica que es genera als nostres jardins, ens van acompanyar en la festa del reciclatge per demostrar que l'oli utilitzat en el consum domèstic es pot convertir en sabó i van fer acte de presència en festes multitudinàries com la calçotada. La campanya de formació vers el ciutadà ha estat un dels fàctors d'èxit en la implementació del pla de residus. La informació és doncs una eina imprescindible per aconseguir una bona participació ciutadana.

Adéu CEPA.

Agenda 21 SER, Persones, informació i participació.

Etiquetes de comentaris:

Educació als punts d'emergència: Punt i final


Aquest cap de setmana finalitzen les sessions de formació dels ciutadans en els punts d'emergència del municipi, que van començar al mes de juny.
Alguns ciutadans no sabien massa bé el funcionament d'aquestes àrees d'aportació i és per això que durant 3 mesos, l'Ajuntament ha mantingut tots els caps de setmana dues persones a les àrees d'aportació.
L'agenda 21 SER fa una valoració molt positiva i considera que la inversió en formació vers el ciutadà repercutirà en el bon ús que es farà d'aquests espais. Les educadores han donat tot tipus d'explicacions als ciutadans que s'han adreçat a les àrees d'aportació. El que ha quedat molt clar, és que aquests punts també segueixen els criteris de separació de matèria orgànica i inorgànica i no són abocadors on deixar les deixalles amuntegades.
L'agenda 21 preguntarà a la Regidoria de Medi Ambient si hi ha possibilitat que es facin algunes sessions puntualment en esdeveniments importants, com per eixemple al nadal, on es genera gran quantitat de plàstic i paper o en l'època de la poda, ja que alguns ciutadans, encara poden tenir dubtes sobre l'ús del servei que ofereix l'Ajuntament per a la recollida individual d'aquesta matèria orgànica.
També es preguntarà si la Regidoria de Medi Ambient coordinada amb al Regidoria de Serveis, potenciaran el reciclatge en festes i actes públics, tal i com s'ha fet fins ara.

Agenda 21 SER: Persones, informació i participació

Etiquetes de comentaris:

01 de setembre 2006

Dades estadístiques de consulta i documents al bloc agost l 2006


Tot i que els òrgans funcionals de l'a21 SER no es convoquen durant el mes d'agost, la Secretaria de l'a21SER, ha publicat notícies al bloc, per mantenir informats als ciutadans del municipi sobre les qüestions mediambientals.

Aquí teniu les dades de consulta del bloc i el total de notícies en percentatges acumulades durant l'any.
Durant el mes d'agost, l'agenda 21 SER ha publicat un total de 14 notícies al bloc, una més que al mes de juliol.





















Agenda 21 SER: Persones, informació i participació

Etiquetes de comentaris: ,

Dades de participació agost 2006


Les dades de participació són les mateixes que al mes de juliol.
Els diferents òrgans de l'a21SER, Comissió de seguiment, CDS i plenària no es convoquen durant aquest mes.
No obstant aquí teniu les dades acumulades fins ara.








Agenda 21 SER: Persones, informació i participació

Etiquetes de comentaris: ,