12 d’octubre 2006

Nova cultura del territori?: La societat catalana de geografia, dona la raó als ciutadans

Ja fa dies que els ciutadans estem reclamant a les administracions , un canvi de XIP, una nova cultura del territori que permeti preservar els nostres paisatges, que són d'un gran valor, i que una vegada perduts, són impossibles de recuperar.
Doncs bé, nosaltres els de l'agenda 21 de Santa Eulàlia de Ronçana, que tantes vegades hem defensat l'entorn natural del nostre municipi,ens fem resó d'aquest col.lectiu, que va una mica tard, però encertat amb un manifest sobre la
nova cultura del territori.
Volem recordar a la Societat Catalana de Geografia, que ja hi ha iniciatives com el Manifest de Sant Celoni sobre les vies verdes, o el document elaborat per l'
ADENC sobre un possible Parc agrícola del Vallès (PAV), que defensa el nostre territori, des de l'activisme dels ciutadans, perquè ja fa temps que a algunes administracións només els interessa l'ocupació massiva del territori amb nous polígons industrials i noves urbanitzacions de cases clòniques. Fa uns dies l'agenda 21 SER, va publicar una notícia sobre les vies verdes:

Vies verdes: Informació al dia

Tornem sempre al punt de partida la manca de política pública del territori com a patrimoni del ciutadans. L'única diferència d'ara a fa uns anys, és que el debat s'està fent extensiu a la societat. Que és parli d'aquesta problemàtica ja és important.
Tot i que amb una mica de retard, aquest col.lectiu de professionals, ha acabat elaborant un document, que és un pas endavant sobre la nova cultura del territori. Pot ser caldria fer arribar una còpia a tots els ajuntaments de Catalunya?

Font d'informació del Manifest:
Societat Catalana de Geografia

Agenda 21 SER: Persones, informació i participació.

Etiquetes de comentaris: