28 de febrer 2007

L'administració de la Generalitat fa pública la seva acció a Santa Eulàlia de Ronçana






Tots aquest diners es gastaran en el riu Tenes. Ho ha fet públic el Departament de Medi Ambient mitjançant la seva pàgina web.









És una notícia molt bona .

Text de la notícia:
Col·laboració entre l'ACA i l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana per al desplegament de les actuacions de correcció hidrològica al riu Tenes
Amb les actuacions de correcció hidrològica al riu Tenes, al seu pas per Santa Eulàlia de Ronçana, es pretén una millora de l’entorn fluvial i la protecció davant d’avingudes extraordinàries
El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Manuel Hernández, i l’alcalde de Santa Eulàlia de Ronçana, Jaume Dantí, han signat un conveni per determinar el desplegament de les actuacions de correcció hidrològica al riu Tenes, al seu pas per Santa Eulàlia de Ronçana. Aquest acord possibilitarà, entre d’altres aspectes, la gestió dels treballs de redacció dels projectes de les actuacions, la contractació de les obres i la seva direcció, i també el seu finançament i el manteniment i explotació futurs.
L’ACA promourà i assumirà el finançament de la redacció dels projectes constructius de la totalitat de les actuacions de correcció hidrològica al riu Tenes, al seu pas per Santa Eulàlia de Ronçana, seguint els paràmetres tècnics de disseny que consten en l’Estudi d’alternatives per a la millora del comportament davant d’avingudes extraordinàries a la riera de Tenes, a Santa Eulàlia de Ronçana, redactat per l’Ajuntament l’any 2006, i també les directrius de planificació i gestió de l’espai fluvial i les línies bàsiques de la Directiva marc de l’aigua. Les actuacions constaran de les fases següents:
Fase 1: Construcció d’una bassa de laminació d’1 hm3 al nord del barri de la Campinya
Fase 2: Supressió i/o ampliació d’infraestructures a la llera (pont de Can Donat, pont de Can Juli, resclosa de la Campinya, resclosa de Can Sabater, resclosa del camí del Gual, resclosa de Can Juli, gual)
Fase 3: Endegament i ampliació de la secció del tram del riu Tenes comprès entre el pont de Can Juli i el final del terme municipal

Fase 4: Construcció de diferents zones de laminació al sud del barri de la Campinya

Fase 5: Endegament i ampliació de la secció del tram del riu Tenes a la zona nord del terme municipal

Fase 6: Construcció de diferents zones de laminació al nord del barri de la Campinya

Fase 7: Ampliació i recreixement de la mota del polígon industrial de Can Magre.
Així mateix, l’ACA i l’Ajuntament constituiran una Comissió de Seguiment, formada per representants de l’ACA, dels grups polítics i dels veïns del Tenes, que vetllarà per la correcta implementació de les actuacions. D’altra banda, també es crearà una Comissió Tècnica que serà l’encarregada de resoldre els dubtes d’interpretació del conveni i els problemes que puguin plantejar-se durant la redacció dels projectes constructius.
Calendari i finançament de les actuacions
L’ACA es compromet a iniciar la redacció dels projectes constructius al llarg de l’any 2007 i a iniciar la tramitació, licitació i execució de les obres corresponents a l’actuació de la fase 1 i la fase 2 tan aviat com administrativament sigui possible. Es preveu que la totalitat de les actuacions estiguin executades abans del mes d’octubre de 2010.
Agenda 21 de Santa Eulàlia de Ronçana: Persones, informació i participació

Etiquetes de comentaris: , ,

22 de febrer 2007

Una d'aigua: estalvia ara i beurem tots demà..


Com ja sabeu tenim la voluntat i el ferm propòsit d'ajuda en l'impuls de l'estalvi de l'aigua, un bé natural del que en disposem molt poc.
No en llencis ni una mica!
Ajudan's a canviar aquesta civilització per una millor i més respectuosa amb els recursos!!!!

Per rebre gratuïtament un joc d'airejadors cal portar una fotocòpia de l'últim rebut pagat a la companya subministradora.
Agenda 21 de Santa Eulàlia de Ronçana: Persones, informació i participació

Etiquetes de comentaris:

21 de febrer 2007

A Santa Eulàlia de Ronçana reduïm els residus”



El Regidor de Medi ambient es convida a participar de la Campanya a tots els membres.

Aquí teniu el document.
Carta
Carta.pdf
Hosted by eSnips

Etiquetes de comentaris: ,

20 de febrer 2007

NO sóc una joguina!



S'ha fet una campanya per censar els gossos i els gats. La ciutadanania ha de fer una part de la feina, que de fet és fàcil: Responsabilitzar-se. I quina cosa és la millor pels nostres animals de companyia?. Estar censats.
Estimate'ls i censal's!!!
Auditoria mediambiental. PALS
Acció 1.2.6: Control d’animals abandonats.DescripcióConsisteix en un conjunt de mesures per a reduir el problema generat pels abandonaments d’animals domèstics, en particular gossos i gats:o Campanya per a la identificació amb xip dels animals domèstics.o Campanya de sensibilització als propietaris de gossos i altres animals sobre aquesta problemàtica i les seves alternatives.o Incrementar la captura i gestió dels animals abandonats, afavorint els canals d’adopció d’aquests animals.o Campanya d’adopció dels animals abandonatsObjectiusControl d’animals abandonatsReducció de l’abandonament d’animals
Agenda 21 de Santa Eulàlia de Ronçana: Persones, informació i participació

Etiquetes de comentaris:

Campanya: Comerç VERD











Comença una campanya al nostre municipi. Tots implicats, la ciutadania, el comerç i l'administració. "Educar i informar és el camí". Aquesta és una de les 11 propostes que es van recollir al Fórum medi ambient i món local 14 i 15 de febrer.
Santa Eulàlia de Ronçana és al món. Sigues SOLIDARI : FES s pel teu poble, fes pel planeta
Agenda 21 de Santa Eulàlia de Ronçana: Persones, informació i participació

Etiquetes de comentaris: ,

18 de febrer 2007

Així estan els Consells...i així els volem millorar...


L'agenda 21 considera important publicar els resultats sobre l'avaluació dels consells de medi ambient, perquè ens sentim identificats. Segons l'estudi fet per la Diputació sobre 20 experiències a la província de Barcelona així tenim l'estat de salut dels nostres consells:

1.Els consells acostumen a ser espais poc flexibles i impermeables i els temes que es porten a debat no sempre són rellevants i estratègics.
2.Els consells són espais majoritàriament informatius on sovint no s'aconsegueix crear espais reals de deliberació.
3.Els consells compten amb recursos humans insuficients per a la seva gestió i dinamització. 4.Els participants tenen poc coneixement de la incidència real del treball del consell en les polítiques de medi ambient.
5.El compromís dels participants disminueix amb el pas del temps i manca de representativitat dels mateixos (sobretot entitats), i per tant també disminueix la implicació de la societt civil en les polítiques de medi ambient i sostenibilitat.
6.Els consells no es consideren canal estratègic i preferent de l'administració en el disseny de les polítiques de medi ambient i sostenibilitat del municipi.
Alguns dels que vam assistir a la trobada, vam pensar que els resultats "eren forts" i que hi havia la "voluntat" de persones que participaven que no estaven reflectides en l'estudi.
Les proposte se solució:
1. Promoure els consells com a espais de participació oberts (que permetin la participació a totes les entitats del municipi, sectors socials, econòmics, polítics i a qualsevol persona interessada a participar) amb uns estatuts més flexibles per aconseguir una representativitat de tots els sectors de la població i de la pluralitat d'interessos afectats per les polítiques de sostenibilitat.
2. Facilitar que els consells siguin espais interrelacionats amb altres estructures participatives del municipi, i que s'emmarquin en una estratègia participativa global que impregni l'acció de govern de l'Ajuntament.
3. Crear, a l'inici de cada legislatura, un marc deliberatiu mitjançant la definició i priorització dels temes a treballar en el consell, comptant amb la participació dels membres del consell. Aquest punt ha generat força debat perquè els assistents consideren que cal donar a aquests espais poder per decidir els temes que volen treballar. Així doncs, s'ha reescrit el text, que finalment ha quedat: 'El consell ha de decidir els temes a tractar i ha d'estructurar la manera de debatre'ls'
4. Garantir les condicions que fan possible la deliberació, redefinint l'objectiu dels plenaris i dels grups de treball, revisant la freqüència de reunions i donant estabilitat a les trobades i proporcionant informació exhaustiva i plural abans d'iniciar els debats.
5. Comptar, a les sessions plenàries dels consells, amb la presència d'actors rellevants, representants polítics i tècnics, imprescindibles per introduir matisos en les deliberacions sobre accions de govern.
6. Potenciar la visibilitat dels consells a la ciutadania, donant a conèixer els seus objectius, els temes que tracten i els resultats del seu treball utilitzant diversos canals comunicatius.
7. Incrementar el suport als consells introduint eines de dinamització dels debats i facilitant la formació dels responsables i tècnics dels consells en matèria de participació ciutadana. En aquest punt s'ha acordat d'ampliar les persones que reben la formació a tots els integrants dels consells, ja que es considera que adreçar aquesta eina a tothom pot millorar les dinàmiques de participació en aquests espais. Alguns assistents han volgut alertar, però, que aquestes eines de dinamització no comportin una actitud de tutela paternalista de l'administració amb les persones que participen als consells.
8. Fer dels consells espais reals de participació, on es discuteixen temes sobre els quals els participants tinguin capacitat d'influència i on es tinguin en compte els debats i propostes que es puguin generar. Per la majoria de participants, aquest darrer punt inclou un concepte difícil de concretar que és la 'capacitat d'influència'. En aquest sentit, alguns dels que han pres la paraula han valorat que hi ha un problema de fons que és que majoritàriament els governs locals no estan d'acord amb les propostes que fan els consells i, per tant, no les apliquen. Així doncs, la proposta és que els consells aconsegueixin la complicitat de la ciutadania per tenir més capacitat d'influència en els governs. Finalment, els participants han volgut incloure un nou punt sobre un tema que ha centrat el debat en diversos moments de la trobada:
9. Qualsevol cosa que es discuteixi en el consell ha de comportar un pronunciament dels responsables polítics.
Agenda 21 de Santa Eulàlia de Ronçana: Persones, Informació i participació

Etiquetes de comentaris:

FÒRUM: Dìàleg, diàleg i diàleg

L'agenda 21 de Santa Eulàlia de Ronçana va participar en el Fòrum que es va celebrar a Barcelona el 15 i 16 de febrer. El tècnic de Medi Ambient de la nostra localitat en Ferran Pauné va participar activament en el grup de treball de gestió de residus. Una de les activitats més innovadores, va ser la primera trobada de Consells sostenibles municipals. La Direcció General de Participació Ciutadana ha fet un estudi sobre la situació dels consells en 20 municipis de la província de Barcelona que va servir com a punt de partida pel debat. En un document que es va lliurar als participans de les jornades unes racomanacions sobre com millorar els consells de participació.
Durant les jornades van haver xerrades especials com les que va fer el Domingo Jiménez o Jaime Lerner, que durant dos legislatures va ser alcalde de la ciutat de Curitiba ciutat "model" en transport públic.

D'aquestes jornades sortiran 11 propostes finals que es faran arribar a les administracions locals.

La frase que pot resumir aquest Fòrum és: "la TENDÈNCIA no és el DESTÍ, podem canviar-lo, encara hi som a temps".

L'agenda 21 farà públiques a través del bloc les conclusions finals perquè hi disposeu de la informació.

Resum visual:

NOSALTRES PODEM AJUDAR A CANVIAR LA TENDÈNCIA I FER UN DESTÍ DIFERENT. NOMÉS LA SOLIDARITAT ENS PORTARÀ AQUEST CANVI EN LA NOSTRA CIVILITZACIÓ.



Agenda 21 de Santa Eulàlia de Ronçana: Persones, informació i participació

Etiquetes de comentaris: ,

12 de febrer 2007

Al gener hem parlat de...

US hem preparat un sumari de notícies del mes de gener com a recordatori.






Canvi climàtic
No plou?
A les fosques pel planeta!

Consell de desenvolupament sostenible
L'agenda 21 SER, participarà en diverses activitats al Fòrum sobre medi ambient i món local

Cultura sostenible des de l'a21 SER
Ens anem de bruixes

Estadístiques
Deixalleria
Dades de participació

IV cinturó
Polèmica a TV3 sobre el quart cinturó
Manifest llegit a la manifestació del 3 de desembre a Sabadell


Residus
Piles a dojo
Compostatge cassolà

Transport públic
Renfe, Renfe, Renfe

Etiquetes de comentaris:

Agenda de febrer i març


Durant els propers dies es faran un seguit d'activitats en el centre cívic la fàbrica:
Aquí teni les properes activitats relaciones amb l'agenda 21 SER:
CAMPANYA D'ESTALVI D'AIGUA "NO EN LLENCIS GOTA!"
Xerrada informativa
Divendres, 23 de febrer de 2007
20 hores a la Fàbrica

TALLER DE XEROJARDINERIA
Com estalviar aigua al jardí
És farà entre les 19 i les 21 hores a la Fàbrica
Sessions:
Dijous, 1 de març
Dijous, 8 de març
Dijous, 15 de març
Dijous, 22 de març
Per a més informació podeu trucar a l'Ajuntament (93 844 80 25) i preguntar per Laia.

Etiquetes de comentaris:

05 de febrer 2007

Per una cultura sotenible!


EMBRUIXATS van quedar els santaeulaliencs que van anar a Centelles el disabte dia 2 de febrer!.
58 persones de Santa Eulàlia de Ronçana, van omplir l'expedició cultural que va tenir lloc a Centelles.
Aquí teniu algunes fotografies espectaculars de l'esdeniment.
Com ja sabeu sota el lema:" La meva cultura, la teva cultura la nostra cultura" , l'agenda 21 de Santa Eulàlia promourà la participació en actes culturals del pobles del voltant. La col.lectivització d'aquest tipus d'actes culturals permet a més la connectar amb gent del poble amb els que convivim per unes hores fora del nostre municipi. Com ja sabeu el promotor d'aquesta nova secció el Carmelo Justicia, està molt satisfet per la participació. Aviat es promourà un altre activitat. Per una cultura sostenible!




















Agenda 21 de Santa Eulàlia de Ronçana: Persones, informació i participació

Etiquetes de comentaris: ,