15 de març 2006

La LLEI 6/1993, de 15 de juliol, reguladora dels residus...

L'agenda 21 creu necessària l'aportació d'informació legislativa que pot aclarir la idea que el pla de residus es promou dins d'un marc d'actuació normatiu. És per això que creiem necessari citar l'article de la llei de gestió dels residus on queda evidenciada que és una política pública que ve donada per la Generalitat de Catalunya i recollida en forma de Llei.

La llei obliga a tots els municipis amb més de 5.000 habitants a fer recollida selectiva:

Article 47 de la llei. Recollida selectiva de residus municipals

-1 Per tal d’afavorir la valorització dels residus municipals, els municipis de més de cinc mil habitants de dret han d’instaurar la recollida selectiva en el servei de gestió dels residus municipals.
-2 La recollida selectiva dels residus municipals s’ha d’implantar amb caràcter obligatori pel que fa al lliurament separat al servei de recollida dels residus orgànics.

-3 La recollida selectiva de vidre, paper i cartó, plàstics, piles, metalls i altres matèries i substàncies susceptibles de valorització ha d’ésser implantada amb caràcter voluntari pels ajuntaments i consells comarcals, sens perjudici de la prestació del servei de deixalleria que es fixa en l’article 46.

Etiquetes de comentaris: