10 de setembre 2007

Bus exprés de la Vall del Tenes: Cohesió?





El divendres dia 7 de setembre els alcaldes de la Vall del Tenes (Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall i Parets) es van reunir per parlar del Bus exprés. En Blai Dupasquier, representant de la La PTP (Associació per a la promoció del transport públic) al Vallés Oriental ens ha fet arribar la informació.

Nosaltres com agenda 21 sempre hem defensat el transport públic com una de les accions imprescindibles per baixar els nivells de contaminació atmosfèrica. De fet la Generalitat de Catalunya està preparant : El Govern aprova el Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire a 40 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Les polítiques públiques han d'estar connectades i tenir un objectiu comú i sobre tot ser coherents amb les actuacions. No es poden baixar els nivells de contaminació atmosfèrica si no es promouen accions col.lectives que evitin l'ús del cotxe. D'altra banda els ciutadans han de disposar dels recursos necessaris per poder moure's amb facilitat i rapidesa. Aquesta acció conjunta dels municipis es converteix en una acció solidària amb les persones amb menys recursos de mobilitat alhora que potencia la disminució de la contaminació atmosfèrica perquè es redueixen els desplaçaments en cotxe de forma individual.



















Us fem arribar la nota introductòria de la PTP. Cliqueu sobre la imatge per fer-la més gran





































Aquí teniu també el comunicat de premsa.














Tota la informació l'ha fet arribar la PTP a la bústia de l'agenda 21 de Santa Eulàlia de Ronçana.















Més informació: http://www.laptp.org/



Informació relacionada: Revista Mobilitat sostenible i segura. Pla d’actuació de zones de protecció especial Contra el canvi climàtic, per la qualitat de l’aire. p.núm 4. Núm.41. 2007



Agenda 21 de Santa Eulàlia de Ronçana: Persones, informació i participació.

Etiquetes de comentaris: