El catedràtic de filosofia de la universitat de Girona Josep Maria Terricabres, vindrà a Santa Eulàlia de Ronçana. És un "luxe" pels santaeuliencs. Terricabres ha fet el pròleg d'un llibre Cap a a on van els valors? publicat per (Centre Unesco de Catalunya) al 2005 on un total de 51 intel.lectuals reflexionen sobre el civisme, l'educació i els valors en el llindar del segle XXI, i on el catedràtic fa aquesta reflexió: "(...)Els valors van cap on anem nosaltres, perquè van amb nosaltres. I mentre fem camí-o mentre el busquem-, els valors ens alimenten. Al capdavall els valors ens delaten. Digues-me quin camí fas, digues-me quines són les teves certeses i els teus dubtes, i potser no et podré dir cap on t'encamines, però et podré dir QUINS VALORS T'AGUANTEN"(...)
L'agenda 21 SER, que té com a referent Pla d'acció social per a la sosteniblitat, (PALS) té un punt que també treballa els "valors" com a acció dins de la línia 2 de treball la millora de la qualitat de l'entonr urbà i que diu textualment:
Acció 2.1.4: Sensibilització sobre la convivència cívica
Per tal d’avançar en la millora de la convivència cívica proposem l’estudi de accions que es podrien establir, com per exemple:
-Potenciar activitats i espais que promoguin la interacció entre diverses generacions, com per exemple l’esmentada granja-escola. Recuperar la memòria popular i fer possible la transmissió a les noves generacions.
-Difusió de programes que facilitin el debat i la participació a l’entorn dels valors, l’ètica, la política i el civisme.
-Fomentar la participació de les persones foranes en la vida cultural, cívica i social del poble, com a procés de normalització o foment de la convivència positiva.
Per tant aquesta xerrada, no queda tant lluny del que la nostra organització promou, valors. Si perdem els valors...que ens queda?. No es podia fer un pla d'acció local sense dotar-lo de "valors", no hauria tingut sentit aleshores.
Informació complementària sobre la Fundació Jaume Bofill