05 de juny 2006

La formació del ciutadà...ÉS EL CAMÍ.


Les educadores ambientals han estat els dies 3 i 4 de juny al dos punts d'emèrgència el Camí de Caldes i el Camí de la Serra. En general els usuaris han estat respectuosos amb les observacions que ha fet l'equip destinat a l'àrea d'aportació. S'ha donat el cas d'un establiment comercial que no fèia la separació de la brossa orgànica i inorgànica i fèia un mal ús del punt d'emergència, ja que els establiments comercials no poden fer ús d'aquestes àrees. Les educadores han aprofitat per explicar al comerciant com fer la separació de la brossa. Seguint les indicacions de les educadores alguns ciutadans s'han emportat les deixalles per tornar a fer la separació correcte. Un ciutadà, ha comentat a l'equip d'educació ambiental , que ell ha vist que hi ha persones que fan un mal ús dels punts d'emergència i que de vegades a més de no separar la brossa no baixen del cotxe, simplement llençen les escombreries per la finestra. L'agenda 21 SER, vol dir que aquests comportaments individuals, no han de difuminar la l'acceptació positiva del pla de residus al nostre municipi.
Al punt d'emergència també s'han adreçat ciutadans que si portaven la brossa orgànica i inorgànica separada, i que han fet un ús correcte dels contenidors del punt.

Una BONA FORMACIÓ DEL CIUTADÀ, és el camí.
Com ja sabeu el Pla d'acció per a la sostenibilitat de Santa Eulàlia de Ronçana (PALS), la línia 3 de treball "Foment de l'educació ambiental" és el referent per a l'a21SER en qualsevol acció que es duu a terme en el municipi en relació a la l'educació mediambiental del ciutadà i us recorda un dels punt que s'ha treballat des d'el gener del 2006, en relació a la gestió del residus:

"Acció 3.1.3: La gestió dels residus.
Descripció de l'acció:
S’ha de sensibilitzar a la població de la necessitat i importància tant de minimitzar la generació de residus com de la valorització dels residus generats. Aquest programa desenvoluparà les següents mesures, en coordinació amb les activitats existents i amb les entitats que operen en aquest àmbit:

o Promoció d’activitats d’educació ambiental en aquest àmbit adreçades a les escoles del municipi,
o Difusió d’informació relativa al destí dels materials que es recullen a la Deixalleria
o Campanya de sensibilització per tal d’aconseguir una bona implantació dels sistemes de recollida selectiva de matèria orgànica i residus verds.
o Publicació periòdica als mitjans de comunicació municipals i locals dels resultats obtinguts en la gestió dels diferents residus "

Dintre d'aquest marc d'actuació, podem parlar de "La calçotada sostenible"; "Sant Jordi de l'AMPA CEIP Ronçana sostenible"; "la festa del reciclatege del 3 de març sostenible";"Sopar dels Trinxaires sostenibles"; "Proposta de vaixella per activitats públiques"; "Educació ambiental en les àrees d'aportació"; "La participació en l'audiovisual divulgatiu als ciutadans de Santa Eulàlia" entre d'altres.

L'agenda 21 SER: Persones, informació i participació.
a21ser@telefonica.net

Etiquetes de comentaris: