28 d’agost 2007

Bus exprés a la Vall del Tenes?




Us fem arribar l'estudi de la ptp sobre la línia d'autobús exprés a la Vall del Tenes.
És un estudi força interessant.
Esperem que sigui del vostre interés.


















Document sencer: Proposta de línia d'autobús exprés a la Vall del Tenes
Aprofitem aquest document per fer-vos arribar l'informe que l'agenda 21 de Santa Eulàlia de Ronçana va elaborar per donar la seva proposta a l'Ajuntament.







Document







sencer: Estudi per a la posa en marxa d'un transport municipal
















A la nostra bústia també ha arribat l'aprovació del Pla de la mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona.
Aquests pla, el bus local i la proposta ciutadana de la PTP, ens fa veure que la política pública està avançant en el tema de la mobilitat.
















Agenda 21 de Santa Eulàlia de Ronçana: Persones, informació i participació

Etiquetes de comentaris:

14 d’agost 2007

l'Agenda 21 SER opinia a la UE


Bon dia a tothom.

Fa uns dies els comissaris europeus han ofert la possibilitat a la ciutadania d'europa perquè han fet blocs des dels quals organitzacions i ciutadans poden donar la seva opinió sobre alguns temes que es treballen a la unió europea.


En el nostre cas, la Margot Wallström,
Vice presidenta de la Comissió europea, que ocupa el carrec de relacions institucionsl i comunicació des de l'any 2004 , ha obert un bloc sobre el "canvi climàtic".

Nosaltres, des de l'agenda 21 de Santa Eulàlia de Ronçana, van voler participar en "CATALÀ" sobre aquest tema.

En cap moment vam contemplar la possibilitat que el nostre missatge fos publicat de forma íntegre, per la nostra sorpresa, hem vist publicada la nostra intervenció en el bloc!


Aquí teniu el nostre missatge i la nostre participació com agenda 21.
Si voleu podeu consultar el bloc de la Comissària i la nostra notícia que és la número 23 començant pel final aquí:
Agenda 21 de Santa Eulàlia de Ronçana: Persones, informació i participació.

Etiquetes de comentaris: , ,

09 d’agost 2007

Els alcaldes de la Vall del Tenes: en marxa per la mobilitat?


L'agenda 21 de Santa Eulàlia de Ronçana us fa arribar la notícia que els alcaldes de la Vall de Tenes aposten per el transport públic. El que si defensem des de l'agenda 21 SER és que el transport públic és un benefici social i ambiental perquè ajuda a baixar l' índex de contaminació atmosfèrica, ja que no hi ha tants vehicles en circulació i d'altra banda és un benefici social, perquè desplaçar-se de forma conjunta redueix la despesa en mobilitat dels ciutadans. Millorar lo col.lectiu i no potenciar el vehicle privat és una mesura que va més enllà de la política, és una mesura solidirària perquè beneficia als que tenen menys recursos i millora la qualitat de l'aire que tots respirem. Com ja sabeu la Generalitat de Catalunya va aprovar com acord de govern de 10 juliol de 2007 : el Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire a 40 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona . El Decret s'emmarca en el Pla de Govern, que té com a objectiu la reducció de la contaminació atmosfèrica locals.
Això demostra una vegada més que les polítiques públiques no són inconnexes perquè potenciar el trasport públic també ajudarà a implementar aquest pla. Treballar en aquest sentit des de l'àmbit local, autonòmic juntament amb la ciutadania ( representants en aquest cas per la PTP (Associació per a la promoció del transport públic). i altres possibles entitats o associacions que es vulguin afegir) és sumar actors, compartir responsabilitats i aconseguir solucions imaginatives per als problemes socials i mediambientals.
Agenda 21 de Santa Eulàlia de Ronçana: Persones, Informació i Participació.

Etiquetes de comentaris: ,