30 de maig 2006

El Tenes vist per uns altres ulls....


L'agenda 21 SER, ha ajornat la seva reunió pel proper 30 de juny.
Abans de començar l'estiu, els membres decidiran quin són els temes que cal acabar de perfilar per la segona meitat de l'any.
Com ja sabeu, l'a21ser, ha col.laborat molt activament en la implementació del pla de residus al nostre municipi.
Els propers esdeveniments festius, com ara la Festa de final de curs de l'escola pública CEIP RONÇANA, disposaran de contenidors per separar la brossa orgànica de la inorgànica. L'IES, que també fa la festa dels 25 anys el mateix dia que l'AMPA del CEIP Ronçana (16 de juny), no podrà dur a terme el reciclatge, ja que l'empresa de catering es qui s'encarrega de la gestió dels residus generats a la festa.
El Carmelo ha contactat amb els dos centres per poder fer el mateix que a la calçotada, on els resultats van ser molt positius.

Etiquetes de comentaris:

26 de maig 2006

Santa Eulàlia de Ronçana diu NO al quart cinturó

L'agenda 21 SER ha demanat a l'ajuntnament de Santa Eulàlia de Ronçana que li lliuri una còpia de les al.lgacions que s'han presentat al Departament de Política Territorial sobre el Quart Cinturó.

Mentres tant l'a21SER ha elaborat aquest vídeo amb la cançó del Fèlix de Blas No al Quart cinturó i algunes imatges de l'arxiu de l'a21SER. Com ja sabeu la construcció del Quart cinturó ens deixaria "orfes" d'alguns paisatges que per nosaltres tenen un gran valor.

25 de maig 2006

L'agenda 21 SER al Google!


Benvolguts companys i companyes, l'agenda 21 SER ha estat indexada al cercador Google.
Qualsevol persona que vulgui venir a viure al nostre poble, disposarà d'informació del nostre entorn!

Etiquetes de comentaris:

Base de dades del Paisatge de Santa Eulàlia de Roçana


Aquestes fotos de la Carme Martin, han estat recuperades de l'arxiu de l'agenda 21 SER.
Com ja sabeu un dels projectes inicials de l'agenda 21, era la creació d'una base de dades sobre el paisatge de Santa Eulàlia.
La nostra intenció era iniciar l'acció 1.2.5 Estudi, protecció i promoció del patrimoni natural, recollida al PALS.

L'obejctiu inicial era vincular l'agenda 21 SER amb la gent gran de Santa Eulàlia i lligar les noves tecnologies, la història local dels paisatges i les fotografies mitjançant una base de dades.

La manca de recursos i solucionar els problemes de la propietat intel.lectual del contingut de la base de dades ha fet que no es pugui dur a termeaquesta iniciativa. No totes les iniciatives de l'agenda 21 es poden desenvolupar tan ràpit com voldríem, però esperem que més endavant es pugui fer.
L'agenda 21 SER, creu que la gent gran del poble, podria aportar informació de gran valor aquesta base de dades.

16 de maig 2006

Planta de compostatge

Etiquetes de comentaris:

13 de maig 2006

AMPA SOSTENIBLE, un altre vegada!


Ahir divendres dia 12 de maig l'AMPA va organitzar per tots els pares i mares un taller de cuina. Els 31 pares que van participar del taller, van separar la matèria orgànica de la inorgànica. Finalment, un dels pares es va responsabilitzar de portar la brossa a l'àrea d'aportació.

Aquesta actitut responsable per part dels pares demostra una vegada més que reciclar necessita de la participació de tothom.
Gràcies per ser sostenibles com a entitat!!!!!

AMPA CEIP RONÇANA







Aquí esta orgànica i inorgànica! Copyright de la foto:
AMPA

Etiquetes de comentaris:

11 de maig 2006

Tots en marxa...i els punts d'emergència?























Des d'el dia 9 de maig el municipi de Santa Eulàlia de Ronçana, està funcionant el nou sistema de la recollida selectiva de la informació.
Com ja sabeu, l'ajuntament ha dut a terme un pla de formació al ciutadà de "com fer correctament" la separació dels residus, matèria orgànica i inorgànica.

Us adjuntem la notícia que fa referència a les àrees d'aportació i que va sortir publicada en el Tornaveu núm 15 del mes d'abril.

Etiquetes de comentaris:

09 de maig 2006

Contaminació lumínica a Santa Eulàlia de Ronçana


Al maig de 2005, és va aprovar al Parlament de Catalunya el reglament que desenvolupa la denominada llei del cel.
Tal i com diu el reglament: "Aquest reglament té per finalitat regular la implantació de sistemes d'il·luminació per protegir el medi ambient a la nit, mantenir el màxim possible la claror natural del cel, evitar la contaminació lluminosa i prevenir els efectes nocius sobre els espais naturals i l'entorn urbà, i globalment millorar l'eficiència del procés que comporti l'estalvi d'energia i de recursos naturals."
L'agenda 21 SER, preguntarà a l'ajuntament si té coneixement de que la oficina per a la contaminació lluminosa concedirà ajuts a tots els municipis que ho sol.licitin.
L'associaciaó Cel fosc, va ser la promotora de la llei. Un col.lectiu de ciutadans que vol tornar a veure els estels des de qualsevol punt de Catalunya, i sobre tot des de ciutats com Barcelona. Recordem que la línia de treball 5 del Pals tracta la contaminació lumínica coma injerència en l'entorn natural.

Etiquetes de comentaris:

Els propietaris de boscos de Santa Eulàlia de Ronçana


Aquesta notícia ha estat publicada pel Departament de Medi ambient de la Generalitat de Catalunya. "

"El Departament de Medi Ambient i Habitatge, a través del Centre de la Propietat Forestal, ha
publicat una convocatòria d'ajuts per al foment de la contractació d'assegurances forestals per a risc d'incendis per a l'any 2006. L'objecte d'aquests ajuts és fomentar la contractació
d'assegurances forestals per cobrir els danys produïts per incendis en finques de titularitat
privada."

Com ja sabeu hi ha dues empreses que gestionen els boscos a Catalunya:
Forestal Catalana que gestiona el 10% de boscos públics i el Centre de la Propietat Forestal, que corresponen als boscos de titularitat privada.
Per ampliar més informació aneu al CPF

02 de maig 2006

La zona 3 en marxa




Com ja sabeu la zona 3 s'incorpora proper dia 9 de maig a la recollida selectiva de la brossa orgànica i inorgànica.
Santa Eulàlia al 100%.

Etiquetes de comentaris: